Question about incorrect G/L accounts listed on A/P Invoice ent

Mark,

It did help, thank you very much. Reminding me the order that the
system checks made me focus on the Accounts Payable G/L Accounts
Maintenance screen, and changing the Clearing account from the A/P
Trade account to the Parts/Inventory account fixed everything. Just
had to delete and re-invoice a few receipts. Now on to A/R...

Thanks again!
-Z

--- In vantage@yahoogroups.com, "Mark Wonsil" <mark_wonsil@...> wrote:
>
> At least in V8, the account number comes from (in order):
>
> 1 - The PO Line
> 2 - The part record
> 3 - The part class
> 4 - The company record
>
> Maybe that will help.
>
> Mark W.
>
Hello & thank you,

First off - we are setting up a 2nd company in our system. This
second company will only be a 'warehouse' company, there will be no
manufacturing at all, just A/P & A/R. Once I had (what I thought) was
a correct fresh setup for a new company I started receiving/invoicing
parts from our first company. At first our COS in a test database
wasn't working correctly, but I got this to work right once I checked
off the Inventory interface in the General Ledger module setup. This
is different from our first manufacturing company, they don't have the
Inventory interface turned on.

Now that I have 4 months of POs received & invoiced (but not
posted) the invoice edit list matches the A/R sales report of the
first company, but about $47k worth (out of ~$476,000) of what is
received is pointing to the wrong G/L account. Because the Inventory
interface is turned on you can't change the G/L account in the A/P
invoice line item, but the account that the $47k is pointing to isn't
listed _anywhere_ in Part Master or in the POs. It seems completely
random, some received POs will even have 2 correct lines and 1 line
pointing to this account. The account (which is 221 - Accounts
Payable Trade) IS referenced in the only A/P G/L Account Maintenance
entry we have setup, "Parts", but it makes no sense to me that this
would be the problem, where 90% of what is received is pointing to the
correct account (132 - Parts & Sub Assy Inventory).

I'm sure that as usual I'm just overlooking something simple, but
the randomness of parts pointing to the wrong account & the fact that
nothing in Part Master or Vendor Master (we only have 1 vendor setup,
the first company) is really confusing me. The _only_ things setup
before the start of receipt entry/invoicing were the main modules that
required settings, a warehouse w/1 bin, a bank account, and the
parts/vendor. One thing - most of the parts have a different part
number than the first company uses, and these were changed as they
were received, but again there is no pattern to which parts are
hitting the wrong account.

Any ideas? & Thank you very much!, I can't wait for this new company
to be finished...
-Zack
At least in V8, the account number comes from (in order):

1 - The PO Line
2 - The part record
3 - The part class
4 - The company record

Maybe that will help.

Mark W.