5.0 Performance Tuning!?!

Spin settting is 2000.

----- Original Message -----
From: "william" <william@...>
To: <vantage@yahoogroups.com>
Sent: Monday, July 02, 2001 6:05 PM
Subject: Re: [Vantage] 5.0 Performance Tuning!??!


> If I read your machine specifications, you have 2 processors. What is
your -spin setting?
>
> Tim Care wrote:
>
> > Now that we've made it to 5.0, our performance
> > today has really taken a dive. I'm looking for some
> > help and suggestions for settings, options, etc to
> > help speed things back up to around normal.
> >
> > Server - Compaq Proliant 6000 with 2 Pent. Pro 200 MHz
> > 896 MB RAM, 6-9GB Disks on 3 RAID 1 sets.
> >
> > We've been watching PROMON most of the afternoon, and
> > our Buffer Hits are about 90-95 %, but our APW writes are
> > at about a constant 100%. Also, processor usage fluctuates
> > anywhere from 30 to 75%, with an occasional spike to almost
> > 100%. With Vantage 3.0, our processor usage tended to stay
> > right around 15-20%. We haven't added any users, we do have
> > clients that run Vantage through Citrix, but they don't use the
> > data collection program(which causes problems?)
> >
> > We've already increased our APWs by 1 to a total of 3.
> > The Progress web site said that if the Buffers Flushed stat stays
> > around 0, then you have have a high enough setting for the APWs.
> >
> > We have the database configuration set for 40 users,
> > and 4 users per server.
> >
> > If anyone knows what might be happening, or something to try
> > it would be greatly appreciated. Hopefully we can get to the
> > holiday without a user uprising. Thanks for any and all
> > suggestions.
> >
> > Tim Care
> > Electro Chemical Finishing
> >
> > To access the Files Section of our Yahoo!Group for Report Builder and
Crystal Reports and other 'goodies', please go to:
http://groups.yahoo.com/group/vantage/files/. Note: You must have already
linked your email address to a yahoo id to enable access.
> >
> > Your use of Yahoo! Groups is subject to
http://docs.yahoo.com/info/terms/
>
>
> To access the Files Section of our Yahoo!Group for Report Builder and
Crystal Reports and other 'goodies', please go to:
http://groups.yahoo.com/group/vantage/files/. Note: You must have already
linked your email address to a yahoo id to enable access.
>
> Your use of Yahoo! Groups is subject to http://docs.yahoo.com/info/terms/
>
>
>
Now that we've made it to 5.0, our performance
today has really taken a dive. I'm looking for some
help and suggestions for settings, options, etc to
help speed things back up to around normal.

Server - Compaq Proliant 6000 with 2 Pent. Pro 200 MHz
896 MB RAM, 6-9GB Disks on 3 RAID 1 sets.

We've been watching PROMON most of the afternoon, and
our Buffer Hits are about 90-95 %, but our APW writes are
at about a constant 100%. Also, processor usage fluctuates
anywhere from 30 to 75%, with an occasional spike to almost
100%. With Vantage 3.0, our processor usage tended to stay
right around 15-20%. We haven't added any users, we do have
clients that run Vantage through Citrix, but they don't use the
data collection program(which causes problems?)

We've already increased our APWs by 1 to a total of 3.
The Progress web site said that if the Buffers Flushed stat stays
around 0, then you have have a high enough setting for the APWs.

We have the database configuration set for 40 users,
and 4 users per server.

If anyone knows what might be happening, or something to try
it would be greatly appreciated. Hopefully we can get to the
holiday without a user uprising. Thanks for any and all
suggestions.


Tim Care
Electro Chemical Finishing
If I read your machine specifications, you have 2 processors. What is your -spin setting?

Tim Care wrote:

> Now that we've made it to 5.0, our performance
> today has really taken a dive. I'm looking for some
> help and suggestions for settings, options, etc to
> help speed things back up to around normal.
>
> Server - Compaq Proliant 6000 with 2 Pent. Pro 200 MHz
> 896 MB RAM, 6-9GB Disks on 3 RAID 1 sets.
>
> We've been watching PROMON most of the afternoon, and
> our Buffer Hits are about 90-95 %, but our APW writes are
> at about a constant 100%. Also, processor usage fluctuates
> anywhere from 30 to 75%, with an occasional spike to almost
> 100%. With Vantage 3.0, our processor usage tended to stay
> right around 15-20%. We haven't added any users, we do have
> clients that run Vantage through Citrix, but they don't use the
> data collection program(which causes problems?)
>
> We've already increased our APWs by 1 to a total of 3.
> The Progress web site said that if the Buffers Flushed stat stays
> around 0, then you have have a high enough setting for the APWs.
>
> We have the database configuration set for 40 users,
> and 4 users per server.
>
> If anyone knows what might be happening, or something to try
> it would be greatly appreciated. Hopefully we can get to the
> holiday without a user uprising. Thanks for any and all
> suggestions.
>
> Tim Care
> Electro Chemical Finishing
>
> To access the Files Section of our Yahoo!Group for Report Builder and Crystal Reports and other 'goodies', please go to: http://groups.yahoo.com/group/vantage/files/. Note: You must have already linked your email address to a yahoo id to enable access.
>
> Your use of Yahoo! Groups is subject to http://docs.yahoo.com/info/terms/
At 06:05 PM 7/2/2001 -0400 Tim Care wrote:
>Now that we've made it to 5.0, our performance today has really taken a
>dive. I'm looking for some

What are your DB parameters? You can check (and post) the actual settings
if you open your Vantage.LG file and copy the section where the DB was last
started. I just loaded 5.0 on a test server with a measley P233 and 64Mb
and had some luck with parameter tweaking to get memory use down to reasonable.

-WC